Hairextensions verzorgen

Depositphotos_2278438_original-700x460Goede verzorging van de hairextensions is erg belangrijk omdat de hairextensions met goede verzorging langer mee gaan en dat is natuurlijk ook fijn voor de portemonnee! Want hoe langer ze meegaan hoe minder vaak je nieuw haar moet kopen en je daarmee een hoop geld kunt besparen.

Hairextensions borstelen:

Het is belangrijk dat de hairextensions worden gekamt met een special borstel! Deze borstel is verkrijgbaar in onze webshop. Deze borstel heeft een hele hoop dunne punten waarmee je goed tussen de ringetjes kunt kammen om klitten te voorkomen. Wij adviseren je haar 2 keer per dag te kammen, 1 keer in de ochtend en 1 keer voordat je gaat slapen. Het is de bedoeling dat je je haar verdeeld in drie lagen en bij elke laag langzaam over de ringetjes aait van boven en beneden en daarna langzaam de onderkant gewoon borstelt zoals je ook met je eigen haar doet. Alleen bij de ringetjes is het belangrijk dat je ze zachtjes aait. Tijdens een bezoek aan ons kunnen we je demonstreren hoe je dat het best kan doen.

Hairextensions wassen:

Het beste is om je haar even te borstelen voordat je het haar gaat wassen. Maak het haar nat met warm water en hou je hoofd niet ondersteboven maar maak het haar nat vanaf de kruin naar beneden. Gebruik een normale hoeveelheid shampoo bij de wortels en masseer de hoofdhuid met kleine draaiende bewegingen. Probeer de shampoo tussen de microringetjes te vermijden omdat je daar de ringetjes mee kan beschadigen en ervoor kan zorgen dat ze sneller uit je haar vallen. Doe de shampoo alleen op het haar en maak aaiende bewegingen naar beneden zodat het hele haar schoon wordt en spoed het daarna uit. Herhaal dit 2 keer zodat je haar goed schoon wordt.

Gebruik conditioner & haarmaskers

Wij raden aan om conditioner te gebruiken na het wassen met shampoo. Zo behouw je de natuurlijke glans van de extensions en voelen ze lekker zacht aan. Breng de conditioner aan net zoals je de haren wast en laat het een paar minuten in je haar zitten. Probeer de conditioner tussen de ringetjes te vermijden omdat de ringetjes anders sneller los gaan zitten en uit je haren kunnen vallen. Spoel de conditioner na een paar minuten uit met waten vanaf de kruin van je hoofd. Naast een conditioner adviseren wij minimaal 2 a 3 keer per week een masker in je haar te doen voor extra verzorging en voeding voor het haar.

Extensions droog maken

Na het wassen kan je het haar het beste uitknijpen zodat het meeste water verwijdert. Doe daarna een handdoek om het haar en dep je haar droog. Probeer het niet te wrijven omdat je daarmee klitten creeert. En borstel je haar zachtjes uit. Doe dit niet te hard omdat je anders de extensions uit je haar trekt. Je kan het best een serum in je haar doen zodat je het haar makkelijk kan uitborstelen.